Onze lokale verhalen

Qeet deelt smaken uit de buurt. Smaken van onze lokale leveranciers die we graag met jou delen op onze mooie locaties. Lokale smaken die passen bij jouw evenement, congres, beurs, bijeenkomst, vergadering, seminar, borrel, feest, bruiloft, teambuilding of festival. Qeet je mee?

Thee van Nederlandse bodem

In ons assortiment hebben we heerlijke Nederlandse thee! Plantenkweker Johan Jansen heeft een eigen theeplantage in Zundert.

Van de teelt, oogst en uiteindelijk verwerking tot een (h)eerlijke kop verse kwaliteitsthee: bij LocalTea doen ze alles zelf. Gezond voor lijf en hand. Door eerlijke handen geplukt. De productie van een kopje LocalTea kent, vergeleken met thee van ver, 96% minder CO2 uitstoot, een besparing van 99.59% energie en 96.96% minder watergebruik. De thee wordt van plant tot glas lokaal geproduceerd. Met respect voor zowel maker, drinker als de natuur. We blijven ver uit de buurt van pesticiden en kunstmest. Ook de verpakkingen zijn eenvoudig te recyclen. Doordat de plant winterhard is en geteeld wordt zonder verwarming, wordt er 99% energie bespaard. De thee hoeft geen duizenden kilometers af te leggen voordat het in jouw kopje belandt. Hierdoor stoten we 96% minder CO2 uit. Sterker nog: er wordt juist zuurstof geproduceerd! Door het gesloten watersysteem wordt er door LocalTea nog eens 99% water bespaard. Onze thee is vers en wordt gemaakt van de jonge blaadjes waardoor alle positieve eigenschappen behouden blijven.

De Burger

Onze burger is gemaakt van biologisch vlees van een dubbeldoel koe, om precies te zijn van de Blaarkop Koe. Wat is een dubbeldoel koe? Het is een melkkoe die na haar carrière als melkkoe ook nog gebruikt wordt als vleeskoe.

Vlees van dubbeldoel koeien heeft een hele lage CO2 voetafdruk vergeleken met “normaal” vlees. Vergeleken met vlees in de supermarkt kan dubbeldoel tot wel 80% minder belastbaar zijn voor het milieu! Buiten dat, hebben de koeien ook langer geleefd, is het vlees van super goede kwaliteit, en geeft het de burgers die echte mooie smaak. Kortom dubbeldoel is een goede keuze voor mens, milieu en het dier! De koeien grazen op het grensgebied van Utrecht en Zuid-Holland. De boerderij werkt biologisch en heeft een SKAL-certificering.

Lokaal Biologisch Bier

Wij schenken bier van bierbrouwerij De Leckere, want er is toch niks beters dan bier dat gebrouwen is hier in Utrecht. Ze zijn een honderd procent biologische speciaalbierbrouwerij. Het bier wordt gebrouwen met de beste, gecontroleerde biologische grondstoffen die duurzaam zijn verbouwd.

De bierbrouwerij loopt volledig op groene stroom via de zonne-energie, die afkomstig is van de zonnepanelen op het dak van de brouwerij. Ze zijn aardgasvrij. Hun wagenpark is bijna helemaal hybride. De flessen die we gebruiken, worden weer hergebruikt. De flessen gaan in de spoelmachine en worden opnieuw gebruikt.

Utregse kaas

Utregse kaas, ook wel Oude Gracht kaas, is gemaakt van melk van boeren in de omgeving Utrecht. De kaas is heerlijk pikant, met mooie eiwitkristallen (veel mensen denken dat dit zout is) die knisperen in je mond.

Oude Gracht kaas heeft een zoetige nasmaak en ondanks zijn rijping van 52 weken nog steeds smeuïg zuivel.

Bitterballen van de Fungi Factory

Naast de “gewone” bitterbal hebben we nu ook de oesterzwam bitterballen van Fungi Factory in ons assortiment. Wat een leuk product met een nog mooier verhaal!

  • Een lekker en duurzaam alternatief voor de gewone rundvlees bitterbal,
  • 100% vegetarisch,
  • lokaal geproduceerd,
  • op lokaal beschikbaar koffiedik.

Fungi Factory gelooft dat er slimmere manieren zijn om met afval om te gaan en voedsel te produceren. Beter voor jou, de maatschappij en de natuur. Samen met lokale partners zetten zij stedelijk afval om in lokale voeding, en zorgen zij voor duurzame waardecreatie en creëren ze bewustwording. Fungi Factory kweekt oesterzwammen op lokaal beschikbare afvalstromen zoals koffiedik en houtschaafsel en leveren we inspirerende en duurzame producten & diensten. Mensen gooien enorm veel weg en creëren daarmee bergen afval. Eén van die bergen is koffiedik. In Utrecht wordt ieder jaar zo’n 10 miljoen kilo koffiedik weg gegooid. Terwijl je van alles doen met koffiedik: slakken weren uit je tuin; een scrub crème maken of er oesterzwammen op laten groeien.

Lokaal gebrande koffie

Onze koffie wordt gebrand in Utrecht bij Keen. De koffiebranderij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Keen wil elke schakel in de koffieketen versterken. Ze kiezen voor directe handel om ervoor te zorgen dat boeren eerlijk worden behandeld en om de koffie-industrie gelijker te maken.

Ook investeren zij in gemeenschapsprojecten waar hun koffie wordt verbouwd. Zij selecteren bonen met aandacht voor kwaliteit, smaak en ecologische voetafdruk. En werken alleen met boeren die werken volgens biologische normen. De groene koffiebonen (ongebrande koffiebonen) komen van Natalie en Andre, een jong stel, uit Brazilië. De Jaguara-boerderij ligt naast Sao Joao del Rei.

Lokaal gebrande koffie

Sap van het Utrechts Landschap

Wij schenken aan onze gasten appelsap van het Utrechts Landschap. Heerlijk en puur appelsap, grotendeels gemaakt van appels uit de historische hoogstamboomgaard op Landgoed Oostbroek. Een klein deel van de appels komt van andere landgoederen die Utrechts Landschap in het Kromme Rijngebied beheert. De appels zijn onbespoten en zonder toevoegingen verwerkt tot sap. Lokaler, biologischer en lekkerder kunnen we het niet krijgen.

Koekjes van de Koekfabriek

Onze koekjes komen van de Utrechtse Koekfabriek. In de bakkerij zijn het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die de koek bakken.

Hierdoor hebben ze een leuke werkplek, staan midden in de maatschappij en bakken de allerlekkerste koekjes. Wij kunnen niet zo goed kiezen welk koekje nu het lekkerste is, dus daarom hebben we ze allemaal! Kaneelkoekje, chocolate chip, cantuccini, dondersteentje en de havermout-gember. Het wordt allemaal ambachtelijk gemaakt, vers geleverd en is overheerlijk. Welke vind jij het lekkerst?